Pages

11 Mart 2012 Pazar

katy perry 2012 yeni şarkıları dinle


katty pery kimdir nedr nerede yaşar nerede dogdu kafanıza takılan tüm soruların cevaplarını alt kısımda bulabilirsiniz araştırdık sizler için katyy perinin biyogrrofisini bulduk ve yayınlıyoruz üst kısımdaki alanda katy perynin 2012 albümünden kesintiler parçalar dinlemekte fayda var türkiyede hayranları için güzel bir kolaylık iyi dinlemeler
1984 senesinde Kaliforniya’da doğan şarkıcı Katy Perry, ismini ilk olarak “UR So Gay” şarkısıyla duyurup internet dünyasını kasıp kavurdu. Birçok kişi tarafından Myspace şarkıcısı olarak nitelendirilen Katy aslında 2000’lerin başından beri müzik dünyasının içinde bulunuyor.

Gospel dinleyerek büyüyen şarkıcı, ilk olarak 2001’de “Katy Hudson” isimli gospel albümünü çıkarttıktan sonra müzik çalışmalarına küçük çaplı işlerle devam etti. 2004’te The Matrix isimli prodüksiyon takımına stüdyo vokalisti olarak katıldı. Bir süreliğine ünlülerin prodüktörü Glen Ballard’la birlikte çalışan sanatçı o dönemde çıkması planlanan albümü üzerinde çalışıyordu. Ballard’la birlikte kaydettiği “Simple”, “The Sisterhood of the Traveling Pants” isimli 2005 tarihli filmin soundtrack’ine dahil edildi. O döneme kadar plak şirketleriyle uzun süreli anlaşmalara imza atamayan Katy’nin şansı bu sefer yolunda gitti. “Simple” şarkısıyla Virgin’in ilgisini çeken şarkıcı plak şirketiyle albüm anlaşması için masaya oturduktan sonra ilk solo albümünün çalışmalarına başladı.
İlk olarak internette ünlenen “UR So Gay” parçasını EP olarak piyasaya süren sanatçının Greg Wells, Dr. Luke, Butch Walker, Max Martin ve Cathy Dennis’le birlikte çalıştığı “One of the Boys” albümü 17 Haziran 2008’de müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Albümün ilk single’ı “I Kissed a Girl” parçasına seçildi. iTunes listesinde bir anda zirveye tırmanan şarkının klibi de internette en fazla izlenen videolar arasında yer aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder