Pages

20 Ocak 2012 Cuma

Neden Can Bonomo ?



TRT Müzik Dairesi Başkanı Deniz Çakmakoğlu, ilk kez bu karar sürecini ve neden ünlü şarkıcıyı seçtiklerini Bugün gazetesine anlattı.

Bu sene Bakü'de gerçekleşecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek kişinin Can Bonomo olarak seçilmesi ünlü isimleri karşı karşıya getirdi. Demet Akalın, Kıraç, Hülya Avşar gibi ünlü isimler genç şarkıcıyı tanımadıklarını ve TRT'nin bu kararı vermekle büyük bir hata yaptıklarını söyleyince TRT Müzik Dairesi Başkanı Deniz Çakmakoğlu, iddialara sert bir şekilde cevap verdi.

TAHSİLLİ VE KÜLTÜRLÜ

Çakmakoğlu, "Tanımıyorsa demek ki internete hiç girmiyor. Meşhur biri olması bizi ilgilendirmiyor. 'Bu adam da kim' tarzında küçümseyerek yaklaşım hoş değil. Onu böyle maksatlı düşünerek yapan biri varsa onunda kendi ayıbıdır. Tahsilli ve belli kültürü olan bir insan"dedi. Çakmakoğlu Can Bonomo'yu seçme nedenlerini şu sözlerle anlattı: "Sanatçının duruşu, yaptığı müzikler. Hepsi birbirine bağlantılı kriterler aslında. Ezbere seçilen bir şey değil. Can bu temel kuralları taşıdığı için seçildi." Can Bonomo'ya amatör diyen sanatçıları eleştiren Çakmakoğlu, Bonomo'nun yarışmaya İngilizce şarkıyla katılmak istediğini söylemesi üzerine kendisini bu konuda serbes bıraktıklarını açıkladı.


0 yorum:

Yorum Gönder